Tamplarie PVC Rehau Bucuresti


Vreti sa schimbati ferestrele si sa montati termopane pentru a izola casa si pentru a reduce factura la caldura? In acest caz probabil ca va intrebati ce anume sa utilizati, tamplarie PVC ori din aluminiu. Noi va prezentam care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui tip.Izolarea termica este data de coeficintul materialelor de constructie pentru ferestrele exterioare cum ar fi PVC, lemn si aluminiu dar si de de un indicator in formula simpla. Indicatorul acesta este K si cu cat valoarea sa este mai mica cu atat conservarea de energie este mai mare.In urma mai multor teste facute se ajunge la mai multe constatari.

Tamplarie PVC Rehau Bucuresti

In primul rand pentru profilele de PVC se constata o diferenta mare de temperatura in interiorul si in exteriorul lor. Aceasta este o consecinta directa a unei bune izolari termice a materialului.Pentru profilele de aluminiu, temperatura la exterior este aproape egala cu cea de la interior. De ce se intampla asta? Din cauza ca aluminiul este un metal cu un coeficient de conductivitate termica mare. Pentru a putea rezolva problema in interiorul profilelor se pune si fibra de carbon care izoleaza. Cum fibra aceasta de carbon este scumpa pretul tamplariei de aluminiu ajunge de foarte multe ori sa il depaseasca pe cel al tamplariei PVC. In plus toate produsele de tamplarie PVC pot sa fie reciclate aproximativ 100%.

Un alt dezavantaj prezentat de tamplaria de aluminiu este si forma condensului. In cazul profilelor de PVC nu are loc aparitia condensului. Mecanismele au legatura chiar cu temperatura: aceasta e mai mica in exteriorul profilelor decat temperatura din interiorul camerelor profilului si aerul cuprins in camere are o temperatura mai mare decat cea dintre foiliile de geam.In cazul profilelor de aluminiu, cum temperatura de la exterior este egala cu cea de la interiorul casei, aerul care este cuprins in camerele profilului are si o temperatura mai mica decat aerul cuprins intre geam si folie si de aceea in interioru camerelor profilelor de aluminiul se formeaza condensul.In timp ce la profilele de PVC imbinarea de la colturi se face prin termosudura si asta asigura etanseitatea.

La cele de aluminiu imbinarea la colt se va face prin nituire. In timp acest tip de imbinare se defecteaza.Pentru aprtamentele de la bloc ori pentru case profilele de tamplarie PVC sunt mai indicate in vreme ce profilele de aluminiu sunt recomandae pe usile glisante ale vilelor si pentru sisteme arhitecturale complexe, de genul unor vitraje ample, fatade de tip perete si cortina, sere si cupole de sticla din domeniul finisajelor de constructii.