Avantajele PVC-ului fata de alte materiale
PVC inlocuieste materialele traditionale de constructie, cum ar fi lemnul, metalul, betonul si argila, in multe aplicatii.
Versatilitatea, eficienta costurilor si o inregistrare excelenta a utilizarii fac ca PVC-ul sa fie cel mai important polimer pentru sectorul constructiilor, care a reprezentat 60% din productia europeana de PVC in 2006.
Termopane ieftine Bucuresti – preturi promotionale
Clorura de polivinil, PVC, este unul dintre cele mai populare materiale plastice utilizate in constructii. Se utilizeaza in conductele de apa potabila si apa reziduala, rame de ferestre, pardoseli si folii de acoperis, acoperiri de perete, cabluri si multe alte aplicatii, deoarece ofera o alternativa moderna la materialele traditionale, cum ar fi lemnul, metalul, cauciucul si sticla. Aceste produse sunt adesea mai usoare, mai putin costisitoare si ofera multe avantaje de performanta.
Rezistenta la abraziune a PVC-ului, greutatea redusa, rezistenta mecanica buna si duritatea sunt avantaje tehnice cheie pentru utilizarea in aplicatiile de constructii.
PVC-ul poate fi taiat, modelat, sudat si imbinat cu usurinta intr-o varietate de stiluri. Greutatea sa usoara reduce dificultatile de manevrare manuala.
PVC este rezistent la intemperii, putregai chimic, coroziune, soc si abraziune. Prin urmare, este alegerea preferata pentru multe produse de durabile si pentru cele care se afla in aer liber. De fapt, aplicatiile pe termen mediu si lung reprezinta aproximativ 85% din productia de PVC din sectorul constructiilor.
De exemplu, se estimeaza ca mai mult de 75% din tevile din PVC vor avea o durata de viata mai mare de 40 de ani, cu o durata de viata potentiala de pana la 100 de ani. In alte aplicatii, cum ar fi profilele de ferestre si izolarea prin cablu, studiile indica faptul ca peste 60% dintre acestea vor avea o viata de lucru de peste 40 de ani.
PVC-ul a fost un material popular pentru aplicatiile de constructii de zeci de ani datorita proprietatilor sale fizice si tehnice care ofera avantaje excelente in ceea ce priveste costurile si performantele. Ca material este foarte competitiv in ceea ce priveste pretul, si aceasta valoare este, de asemenea, sporita de proprietati cum ar fi durabilitatea, durata de viata si intretinerea redusa.
PVC-ul este netoxic. Este un material sigur si o resursa valoroasa din punct de vedere social care a fost folosita de peste o jumatate de secol. Acesta indeplineste toate standardele internationale de siguranta si sanatate pentru produsele si aplicatiile pentru care este folosit.
Studiul “O discutie asupra unor aspecte stiintifice privind utilizarea PVC-ului” facut de catre Organizatia de Cercetare Stiintifica si Industriala (CSIRO) din Australia a concluzionat in 2000 ca PVC-ul in aplicatiile sale de constructii si cladiri nu are niciun efect asupra mediului.
Inlocuirea PVC-ului cu alte materiale din motive de mediu, fara studii suplimentare sau beneficii tehnice dovedite, va avea ca rezultat si costuri mai mari. De exemplu, in cadrul unui proiect de renovare a locuintelor de la Bielefeld, in Germania, s-a estimat ca inlocuirea PVC-ului cu alte materiale ar duce la o crestere a costurilor de aproximativ 2.250 de euro pentru un apartament cu dimensiuni medii.